Plötsligt så händer det. Ett internationellt vårdpris ramlar ner från himlen till en undersköterska i Tyresö kommun. Nu vänter ett internationellt nätverk, en prissumma och ett besök hos drottning Silvia, som har namngett priset. Queen Silvia Nurse Award. Lena Hjelmérus intervjuar Natalie Simander, digital undersköterska, sannolikt den enda i världen. Mer att läsa finns här
--------
29:00
En kärleksfull vernissage i kyrkan
På Alla hjärtans dag bjöd Tyresö församling in till en kärleksfull vernissage med bilder av Kent Wisti och texter av Susanne Dahl. Tyresöradions Ann Sandin-Lindgren intervjuade Kent och Susanne samt prästen Lotta Fång och kyrkoherden Rebecka Tudor-Sandahl som berättade om kvällens evenemang. Om Höga visan som på kvällen lästes av skådespelaren Rebecka Cardoso och duon Duo Arlecchino spelade. Den tidigare ärkebiskopen K-G Hammar förklarade också vad Höga Visan betyder,
--------
24:00
Strängare straff, vill Fredrik se
Varför har vi villkorlig frigivning? Hur funkar det med mängdrabatter och är det rimligt att återfallsförbrytare inte straffas hårdare? Fredrik Kärrholm (M) riksdagsman och ledamot i justitieutskottet träffar Catarina Johansson Nyman och berättar om tankar och vad som är på gång på lagstiftningsområdet.
--------
50:00
När Granängsringen byggdes om
Del 3. Per-Åke Eliasson, som var TYBO:s första VD 1977-2004, berättar om hur det gick till när Granängsringen byggdes om 1986-1991. Om hur TYBO köpte hela Granängsringen för 80 miljoner och byggde 100 lägenheter på taken och byggde nya balkonger samt renoverade alla trapphus, våtrum och kök. Hur det blev stora rubriker om att det var en byggskandal vilket dementerades av dåvarande kommunalråd och VD.
En programserie av Ann Sandin-Lindgren som går igenom Per-Åkes bok som heter "Mitt liv och yrkesliv - som jag minns det".
Del 1 Vad handlar boken om
Del 2 Hur startade Tyresö Bostäder?
--------
35:00
Från rånare till förebild
Idag bjuder programledarna Rachid El Mounacifi och Mikael Spreitz in er att lyssna på en otrolig berättelse om förändring och återuppbyggnad. Anders Magnusson, en gång ledare för den ökända Gorbyligan och hjärnan bakom ett av Sveriges mest spektakulära bankrån, har gjort en extraordinär resa. Idag, som vd ägnar han sitt liv åt att betala tillbaka till samhället och att hjälpa andra att övervinna svårigheter.