Powered by RND
PoddsändningarNäringslivKrisledningspodden

Krisledningspodden

krisledningspodden
Krisledningspodden
Senaste avsnittet

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 85
  • Hur bra är vi egentligen? Att mäta och utveckla krishanteringsförmåga
    Hur vet man egentligen hur stark krishanteringsförmåga en organisation har? I detta avsnitt går Mats och Elin igenom hur systematiska mätningar kan ge konkreta svar – och samtidigt skapa kraftfull utveckling. Utgångspunkten i diskussionen är vad de båda har sett under de många mätningar som redan genomförts. Med fokus på fem centrala områden visar vi hur mätning kan bli ett verktyg för att förstå, prioritera och förbättra. Ett måste för dig som leder säkerhets- och beredskapsarbete. Elin Richarz aka "Kris-Elin" är senior rådgivare och expert på krishantering.  Vill du ta del av det erbjudande som Mats pratar om i inledningen, med en gratis nivå 1-mätning för din organisation? Fyll i dina uppgifter i kontaktformuläret här, och skriv "mätning" i meddelandefältet så bokar vi in det. Antal erbjudanden är begränsat. 
    --------  
    35:07
  • Att leda i förändring
    Vad är det som gör att förändringar ofta misslyckas – särskilt i krävande miljöer där förändring är konstant? Mats Bohman möter Mikal Björkström, författare och changemaker, i ett samtal där de går igenom fem vanliga fallgropar i förändringsledning och kopplar dem till krisberedskap och ledarskap. Ett praktiskt och konkret samtal för dig som vill stärka organisationens förmåga att lyckas med förändring, även i pressade lägen. Avsnittet presenteras i samarbete med Murphy Solution. Med Murphys mätverktyg TMS kan ni mäta verksamhetens krishanteringsförmåga. Med mätningen i handen ser ni tydligt vilka åtgärder ni behöver göra nu för att på bästa sätt öka er förmåga. Ofta är det något annat än man tror. Boka demo för att testa här!  Vill du köpa böckerna som Mats och Mikal pratar om i avsnittet så hittar du länkarna här (boken Motstånd till rabatterat pris). 
    --------  
    54:45
  • Individens och medarbetarens viktiga roll i krisberedskap
    Hur påverkas din organisations krisberedskap av personalens hemberedskap? I detta avsnitt av Krisledningspodden träffar vi Niklas Kämpargård, författare och föreläsare, och diskuterar varför individens förmåga att klara sig hemma är en förutsättning för att kunna bidra i en kris. Vi pratar om kopplingen mellan hemberedskap och organisatorisk krisförmåga, hur arbetsgivare kan stötta sina medarbetare – och varför det inte handlar om prylar, utan om kultur, kunskap och förutsättningar.
    --------  
    39:37
  • Pågående dödligt våld
    Hur kan organisationer förbereda sig för det värsta – en händelse av pågående dödligt våld (PDV)? I detta avsnitt av Krisledningspodden möter Mats Lena Ljungdahl, specialist på skolsäkerhet, i ett samtal om hur företag, skolor och andra verksamheter kan arbeta strategiskt för att minska riskerna, fatta rätt beslut under press och hantera den efterföljande krisen. Vi tar upp vikten av beställarkompetens – hur man undviker att investera i fel utbildningar och fel tekniska lösningar – och diskuterar hur människor reagerar under extrem stress samt hur organisationer kan utbilda och träna sin personal för att stärka handlingskraften i skarpa lägen. Avsnittet ger en praktisk och realistisk inblick i PDV-hantering, från förebyggande åtgärder till akuta insatser och krishantering efter en incident. Lyssna för konkreta insikter om hur du kan förbättra din organisations säkerhetsarbete. 
    --------  
    52:33
  • Hur ska vi tänka för att förstå civil beredskap?
    Hur ser den lokala nivån av civil beredskap ut idag, och hur kan kommunerna bäst förbereda sig för framtidens kriser? Krisledningspodden möter Rikard Aspholm, expert inom civil beredskap med inriktning på kommunal lagstiftning i ett samtal om kommunernas ansvar vid höjd beredskap, de juridiska och organisatoriska utmaningarna samt hur civilt försvar och krisberedskap kan integreras på ett effektivt sätt. Vilka vägval står kommunerna inför? Hur kan befintliga ledningsstrukturer anpassas istället för att skapa nya, komplexa modeller? Och vilka lagkrav påverkar kommunernas beredskapsarbete? Få en djupare förståelse för hur krishantering och civilt försvar hänger ihop och vad som krävs för att skapa en robust och flexibel organisation. Ämnen krisberedskap, civilt försvar, krishantering, beredskap, kommunal beredskap, totalförsvar Innehåll •  Översikt av kommunal civil beredskap och dess utmaningar •  Hur kommuner kan tolka och implementera nya lagkrav •  Behovet av vägledning och tydliga ansvarsområden •  Integration av civilt försvar i krisberedskapsarbetet •  Strategier för att skapa en flexibel och robust krisorganisation •  Risker med överbyråkratisering och vikten av pragmatisk hantering •  Kontinuitetshantering som grund för krisberedskap och civilt försvar •  Effektiva ledningsstrukturer vid höjd beredskap
    --------  
    43:56

Fler podcasts i Näringsliv

Om Krisledningspodden

I Krisledningspodden pratar Mats Bohman med gäster om krisledning – och låter samtalen ta tid. Det här är en podd för alla med intresse för ledning, ledarskap och beslutsfattande i ansträngda lägen. Krisledningspodden sponsras av Murphy – ett intuitivt krishanteringssystem som sömlöst hanterar planer, kompetensutveckling, kommunikation och ledning.
Podcast-webbplats

Lyssna på Krisledningspodden, The Diary Of A CEO with Steven Bartlett och många andra poddar från världens alla hörn med radio.se-appen

Hämta den kostnadsfria radio.se-appen

  • Bokmärk stationer och podcasts
  • Strömma via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Stödjer Carplay & Android Auto
  • Många andra appfunktioner
Sociala nätverk
v7.16.2 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 4/28/2025 - 10:44:29 AM