Sveriges bästa matskribenter om odling. Vad kan man odla, hur gör man då och vad ska man laga av det man odlat? Matskribenterna Lotta Lundgren och Tove Nilsson ...
Allt du inte visste att du ville veta om persilja och lite till!Producent: Johan Dahlberg
Slutpippi: Sävsångaren
--------
1:15:29
116. Rotselleri
En lovsång till världens bästa rot och lite väl mycket information om hur du odlar och äter den.
Producent: Johan Dahlberg
Slutfågel: Rödhake
--------
1:07:23
115. Såkalender
Jordkommissionen ringer in det nya odlingsåret med en evighetslång uppräkning av allt som ska odlas och när fröna ska i jorden.
Producent: Johan Dahlberg
Nyårsfågel: Stenknäck
--------
1:45:14
114. Godlis
Ordet godlis är en sammansättning av ”godis” och ”odlis”, och resten får du räkna ut själv. Producent: Johan DahlbergSlutfågel: Taltrast
--------
1:25:22
113. Pepparrot
Ett långt och lite osammanhängande gräv om den underbaraste roten som finns. Mycket nöje! Producent: Johan DahlbergPip-pip: Pungmesen (bland andra)
Sveriges bästa matskribenter om odling. Vad kan man odla, hur gör man då och vad ska man laga av det man odlat? Matskribenterna Lotta Lundgren och Tove Nilsson möts i ett samtal över en råvara i taget och pratar ut om sina egna erfarenheter, succéer och misslyckanden, från sådd till skörd. Kunnigt och pedagogiskt berättar de hur du förvarar, konserverar och förädlar din egenodlade mat, och delar med sig av sina bästa idéer och recept. En odlingspodd för nybörjare, entusiaster och alla andra som vill äta och laga godare mat. Poddens recept hittar du på jordkomissionen.se. Där finns även Odlingsskolan med sammanfattande artiklar i några av de ämnen som Lotta och Tove pratat om.Vill du också säga något? Ställa en fråga, be om ett förtydligande, önska ett ämne eller bara berätta något som de borde känna till? Skriv till Lotta och Tove på jordkommissionen.se