PoddsändningarKonstEtt gott exempel

Ett gott exempel

Generation Waste
Ett gott exempel
Senaste avsnittet

Tillgängliga avsnitt

5 resultat 42
  • 2/2 Kökslegenden Leif Mannerström med fru Lillian bjuder på fika, pratar mat och historia.
    I det här avsnittet möter vi en levande legend inom svensk gastronomi som trots sin ålder fortfarande drömmer om att öppna nya krogar.Vi bjuds hem till Leif med fru Lilian Mannerström hemma på deras gård i Tvärred. I samtalet pratar vi om hur Leif hamnade i köket, hur han tidigt i karriären blev köksmästare och vikten av att ta tillvara på alla råvaror och återbruka. Lillian bjuder på kaffe och Leif berättar om den legendariska restaurangen Johanna. Tillsammans minns de kollegan Christer Svantesson och beskriver hur det var att bryta ny mark med moderna tankar och ideér och hittade inspirationen till något som kom att förändra den svenska restaurangbranschen. Dubbelavsnittet handlar också om hur Leif fick ta över restaurangen Sjömagasinet, dess framgångar, vikten av att bryna lök på bästa sätt och om att få första stjärnan i Guide Michelin. Tack Leif för samtalet och all inspiration genom åren. Du är en verkligen kockarnas kock!Avsnitt: 2/2 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    27:02
  • 1/2 Kökslegenden Leif Mannerström med fru Lillian bjuder på fika, pratar mat och historia.
    I det här avsnittet möter vi en levande legend inom svensk gastronomi som trots sin ålder fortfarande drömmer om att öppna nya krogar.Vi bjuds hem till Leif med fru Lilian Mannerström hemma på deras gård i Tvärred. I samtalet pratar vi om hur Leif hamnade i köket, hur han tidigt i karriären blev köksmästare och vikten av att ta tillvara på alla råvaror och återbruka. Lillian bjuder på kaffe och Leif berättar om den legendariska restaurangen Johanna. Tillsammans minns de kollegan Christer Svantesson och beskriver hur det var att bryta ny mark med moderna tankar och ideér och hittade inspirationen till något som kom att förändra den svenska restaurangbranschen. Dubbelavsnittet handlar också om hur Leif fick ta över restaurangen Sjömagasinet, dess framgångar, vikten av att bryna lök på bästa sätt och om att få första stjärnan i Guide Michelin. Tack Leif för samtalet och all inspiration genom åren. Du är en verkligen kockarnas kock!Avsnitt: 1/2 Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    43:28
  • Michael Anderson - Årets Kock 2024
    Oktober inleds med Sveriges största tävling för professionella kockar. Där är vi med och bedömer varje gram matsvinn under tävlingarna. För den som vinner årets kock väntar ett händelserikt år, är man redo för det när man vinner? Daniel Oddhammar träffar Michael Andersson och ett härligt samtal om mat, kockerfarenheter, passion och hållbarhet växer fram. Hur hamnade Michael Andersson - som så starkt ogillade tävlingsmatlagning, i kocklandslaget och sedan i finalen på Årets Kock? Hur kunde killen som valde estetprogrammet på gymnasiet ens hamna här? Flera goa skratt utlovas. Det här avsnitt osar restaurangkök, alltså inget du vill missa! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    37:46
  • Joel Albertsson grundare av Odlingsbolaget Svalan
    Joel driver odlingsbolaget Svalan som ämnar återuppbygga och förbättra de ekosystemfunktioner som utarmats eller satts ur spel av mänsklig åverkan på jord och mark där ekologiska värden inte tagits i åtanke.Ta del av Joels resa och låt dig inspireras hans driv och förhållningssätt. Joel arbetare med strävar att bibehålla biologiska, sociala och teknologiska värden som gynnar ekologisk integritet, mänskligt välbefinnande eller maximal funktion till minimal energiåtgång samt de element i jord och mark som ännu fyller sin urspungliga ekosystemfunktion och därmed bidrar till minskad naturkonflikt och ökad integritet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    54:47
  • Lena Sjöqvist, restaurangchef på Tullängens gymnasie som blev Sveriges mest hållbara skolrestaurang?
    Vårt förändringsarbete började i matsalen för det handlar om att beskriva maten och möta gästen där de är. Så beskriver Lena Sjöqvist teamets framgångar. Antalet hinder på vägen har varit många men Lena älskar förändringar och är en förespråkare för möjligheter: "blir det inte bra, går man tillbaka till det andra". Med sitt team har restaurangen på Tullängens gymnasium bidragit till att skolmåltider runt om i Sverige tagit flera kliv framåt. Tack vare innovativa recept, serveringsmetoder och ett genuint hållbarhetstänk har de startar en förändringsvåg som har varit svår att undgå men lätt att svepas med i. I det här avsnittet får ni lära känna restaurangchefen Lena och inspireras av hennes hjärtliga driv och lättsamma sätt. Visste ni t.ex. att hennes väg till att arbeta med skolmat började med en matsvinnsutmaning?Lena Sjöqvist, restaurangchef på Tullängens gymnasie som blev Sveriges mest hållbara skolrestaurang? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
    --------  
    51:33

Fler podcasts i Konst

Om Ett gott exempel

I denna podcast får ni skifta bekantskap med spännande ämnen och aktörer inom restaurang- och hållbarhetsbranschen. Alla med en sak gemensamt – Vi vill på ett eller annat vis inspirera till en hållbar restaurangbransch! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Podcast-webbplats

Lyssna på Ett gott exempel, Sanning & konsekvens och många andra poddar från världens alla hörn med radio.se-appen

Hämta den kostnadsfria radio.se-appen

  • Bokmärk stationer och podcasts
  • Strömma via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Stödjer Carplay & Android Auto
  • Många andra appfunktioner
Sociala nätverk
v8.1.2 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 12/15/2025 - 2:33:30 PM