Ingredienserna är en podcast om livet genom mat. Det bjuds in gäster, gör recensioner, restaurangtips, avslöja våra smultronställen. Vi kommer snacka hemmamatla...
Jesper Kvarnefält har ätit sig igenom Bangkok med allt från streetfood, till Villa Frantzén vidare till sociala mediekändisars hak. Vi snackar thaimat i allmänhet, papayasallad och olika currys. Dessutom pratar vi om snobbigheter i köket, överreagerar Philip på bemötandet från en hovmästare och vi öppnar frågelådan till segmentet: Fråga Kocken & Krögaren. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
1:06:08
Oliver Ingrosso: "Det är den bästa och sämsta pastan"
Vi gästas av krögaren från Olli Ristorante, kokboksförfattaren, DJ:n och storebrorsan från Sveriges kändaste familj, Oliver Ingrosso. Vi djupdyker såklart i pasta i alla dess former. Vi snackar syditalienska släktmiddagar, panzerotti, guilty pleasure makaronerna och så får vi en lägesrapport från Jesper som är i Bangkok. Dessutom snackar vi vickning på bröllop, att ha krog på alla hjärtans dag och vad är det svenskar gör mest fel när det kommer till pasta. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
1:12:15
Daniel Crespi: ”Så tar du din matlagning till nästa nivå”
All in på HEDONISTISKT MATLAGNING i dagens avsnitt. Vi gästas av krögaren från Leijontornet, sommeliern och ansiktet utåt för hedonistisk matlagning i Sverige, och även vår egen superkocks gamla vapendragare, Daniel Crespi. Det blir snack om hur man gör sin korvstroganoff hedonistisk och vad dricker man egentligen till fiskpinnar och kebabrulle? Det blir prat om tryffel, hummer, piggvar och vi får via Daniel åka en vända till den 3-stjärniga restaurangen Etxebarri. Dessutom snackar vi pressad potatis, koka köttfärssås i 20h och vad är egentligen njutning vid matbordet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
1:09:33
Topp 3 godaste såserna
Micke är nyss hemkommen från Lyon där han bevakat tävlingen Bocuse D'or och ätit sig igenom staden. Vi slår en signal bort till Gustav Leonhardt som tog en tredje plats i tävligen för att känna hur han landat efter världens största kocktävling. Dessutom snackar vi om Beef Wellington, bränner av flera frågor i segmentet: Fråga Kocken&Krögaren och Philip har scrollat runt i olika facebookgrupper. Som om det inte vore nog pratar vi om de godaste såserna, salladsdressing, topp 5 dryckerna och den livsviktiga diskussionen huruvida man lägger in smörkniven på smörpaketet i kylen eller inte. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
1:06:43
Joakim Almqvist: "Råstekt potatis är det godaste som finns"
Idag har vi med oss kocken, krögaren och en av männen bakom den härligt hedonistiska restaurangen Punk Royale, Joakim Almqvist. Vi pratar om mat som provocerar, att ha kunden i fokus och om Punk Royales utveckling genom åren. Det blir också smakminnen, fläskkotletter och champinjonsås, råstekt potatis. Dessutom snackar vi om den femrättersmiddagen som Einarsson bjöd på förra veckan, röka inne i Köpenhamn och att göra puré av ostkaka. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Ingredienserna är en podcast om livet genom mat. Det bjuds in gäster, gör recensioner, restaurangtips, avslöja våra smultronställen. Vi kommer snacka hemmamatlagning, veckans råvara, köksprylar, fördrinken, fråga kocken, chili con carne, skolans mandelfisk, Eton Mess, birria tacos, Gidden, Pripps blå, långpanna, rött och vitt, perfekt stekt köttbit, glas mjölk och kanelbullar. Helt enkelt ett hela havet stormar inuti ett kök.I podden hörs den italienska falukorven Philip De Giorgio, krögaren Jesper Kvarnefält samt superkocken Mikael Einarsson. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.