Gastronomipodden är en ny podcast med Pierre Orsander, matskribent på Skitgott.se som värd. I avsnitten kan du hänga med Pierre när han gästar kända kockar, gas...
Thomas Kuuttanen - Prisvinnande master blender och whiskeyimportör
Thomas Kuuttanen är underbarnet som gick från bank och finansvärlden till att göra världens bästa vodka, Purity Vodka, som en hobby och därmed även vinna priset Master Blender of the Year 2016. VI pratar bland annat om familjeföretaget Symposion, Sällskapet Malmö Akvavit samt Skånska Gastronomipriset och hur man lyckas klämma 10 Michelinstjärnor på en dag.
--------
1:13:15
Erik Schneider - Sommelier och vinambassadör
2017 vann han priset som Årets Sommelier på Restauranggalan, är ambassadör för italienska viner och är en av grundarna bakom de tre vinbarerna L'enoteca, Lenoteket och L'enoteque. Möt Champagne- och Baroloälskaren Erik Schneider!
--------
51:45
Filip Gemzell - Kökschef på Restaurang ÄNG
En bit utanför Halland gör jag besök och hälsar på Filip Gemzell på Restaurang ÄNG. Vi pratar om hur matintresset en gång började med flambering hos en kompis, livet att jobba i London på Gordon Ramsays verksamheter och senare livet som kökschef i Svalbard. Vi går även in på om att röka lite för mycket, själva maten som tillagas i köket då.
--------
34:12
Jennie Walldén - Matkreatör, kock och ägare av Namu
I detta avsnitt har vi ingen mindre än Jennie Walldén i studion. Jennie vann för ett par år sedan Sveriges Mästerkock och har sedan dess skrivit flertalet böcker, är ett regelbundet inslag i TV4 Nyhetsmorgon med recept och driver den egna koreanska krogen Namu i Malmö. Det blir snack om ramen, kimchi, hur man gör en autentisk bibimbap och annat matnyttigt.
--------
49:51
Tomas Gustafsson - Kock och ägare på Lokal 17
Efter flertal guldvinster i bland annat kock-VM och Skåne Kulinar driver Tomas Gustafsson idag Lokal 17 med parhästen Daniel Pembert. Det blir bland annat snack om råbiff, Malmö som matstad och farmors köttbullar.
Gastronomipodden är en ny podcast med Pierre Orsander, matskribent på Skitgott.se som värd. I avsnitten kan du hänga med Pierre när han gästar kända kockar, gastronomer samt foodies och pratar om gastronomi och mat i allmänhet.