En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hos...
Vad ska man egentligen göra med ett helt vitkålshuvud och vem lämnar egentligen skeden i såsen? Kristoffer ger ett helt okej alkoholfritt drinktips och tipsar om senap på korv. Siri förklarar vad en "buppa" är och hyllar små knivar!Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
29:04
Lyxig svamptoast
Sista avsnittet för året och det vankas LYXIG toast som blir en perfekt förrätt på till exempel nyårsafton! Kristoffer hallucinerar att det hälls olja i stekpannan (det hälls absolut inte olja i pannan). Siri sjunger och sen så freestylar hon som vanligt med låga trösklar! GOTT NYTT ÅR! Det här behöver du för denna OTROLIGA MACKA:4 skivor vitt lantbröd250 g champinjoner1 vitlöksklyfta1 burk tångrom1 litet knippe gräslök1 Ask krasse2 msk majonnäs1 dl creme fraiche1 msk rapsolja 1 knippe rädisorOch såhär gör du:1.Skär svampen i mindre bitar och stek den gyllne i oljan, salta och peppra. 2.Hacka vitlök fint och blanda ned k svampen, ta från plattan och låt svalna. 3.Bred majonnäs på båda sidorna av alla skivor med bröd och stek dem gyllne i en het panna. 4.Låt dem svalna något innan du brer ett lager creme fraiche på ena sidan på bröden. 5.Skiva rädisorna tunt. 6.Fördela svampen på mackorna. 7.Finhacka gräslök. 8.Dekorera toasten med rädisor, gräslök och krasse. Fördela små skedar med tångrom runt om. 9.Toppa med lite extra svartpeppar. 10.Servera!Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
25:21
Vegopastej
Barje hackar, steker och mixar samtidigt som Triumf reder ut vilka det är som skrivit och tutar i saxofonen på temalåten till Karl-Bertil Jonssons julafton. Det blir en vegetarisk pastej i den här sista julspecialen. Man kan till exempel ha den till allt möjligt och den är förjävla god. GOD JUL! Det här behöver du:250 g skogschampinjon1 bananschalottenlök1 förpackning kidneybönor50 g smör1 dl vispgrädde1 msk ljus soja1 msk dijonsenapEv 2 msk cognac Och såhär gör du:1.Hacka svamp och lök, stek i lite av smöret tills gyllene, salta peppra och tillsätt senap och soja ev cognac. Låt koka ihop. 2.Häll på grädden och låt det koka ihop. 3.Vänd ned kidneybönor. 4.Ta från plattan Låt svalna. 5.Mixa sedan allt och putta i smör lite åt gången tills det blir slätt. 6.Klart! Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
19:14
Två sorters kål
Den tredje julspecialen är här, också kallat "Det stora kålåket". Siri avslöjar att hon tittar på Kalle på julafton, sen så lär hon oss saker om kål såklart. Kan vi få nog av kål? NEJ. Kristoffer läser lite på wikipedia om kål, rätt in i podden. Sen så lagas det kål också, kål från Bryssel och kål med färg (grön).Hur du gör och vad du behöver kommer HÄR:Gräddkokt grönkål1 paket grönkål ca 200 g2 dl vispgrädde25-50 g smörSalt1.Riv kålen i mindre bitar och hacka upp stammen. 2.Stek den i smöret och häll på grädden, låt det koka ihop snabbt tills krämigt ca 5 min, salta!Sojastekt brysselkål1 nät brysselkål50 g smör2 tsk sojaRostade sesamfrön till servering1.Dela brysselkålen i två och ta bort fula blad2.Stek den mycket snabbt i en panna med smör. Ca 1 min på hög värme. 3.Häll på soja och låt det koka in ca 30 sek. 4.Lägg på ett fat och toppa med sesamfrönFölj oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
17:35
Bräserad rödkål
Det här är julavsnitt nummer två och Barje avslöjar sin stora kärlek för alla olika former av kål. Kristoffer berättar allt han vet om forskningen på äggstockstumörer och ingefära (lite wikipedia). Skedbråket fortsätter precis som vanligt. Tradition, jul, HÄRLIGT! Kör vi bräserad rödkål? JA! Var den god? JA! Juljazz? Jepp.Det här behöver du:1/2 huvud rödkål2 schalottenlökar1-2 äpplen 1 liten bit ingefära50 g smör1 msk rödvinsvinäger Och såhär gör du:1.Strimla kålen. 2.Skiva lök och äpple, riv ingefära. 3.Stek kålen på hög värme i smöret, putta i resten av ingredienserna efter 4 min. 4.Häll på vinäger, salta och peppra. 5.Stek ca 10 min totalt eller tills kålen är mjuk men med en liten kärna. 6.Servera!Följ oss på instagram: @tack.fmTack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
En cookalong-podcast med Siri Barje och Kristoffer Triumf! Lyssna och laga eller lyssna och laga sen, du väljer själv! Vi finns också på instagram: tack.fm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.