Tryffelsvinets Vinklubb svarar på lyssnarfrågor om vin - ingen fråga är för knasig. Ta chansen att lära dig mer om vinets värld på ett lättsamt och underhålland...
Avsnitt 23: Finns det bara 100 skördar kvar innan det är kört?
I avsnitt 23 blandas värmländska och fransk engelska när Anna och Margaux pratar om det ultraspännande och högaktuella ämnet re-generativ vinodling. Vid första anblick kanske ordet verkar lite akademiskt, men bakom termen finns tankar kring hur en vinmakare kan rusta sig mot ett alltmer extremt klimat, hur man bara genom att titta på en vingård kan se om den är hållbart omhändertagen och skrämmande alarm om att det bara finns 100 skördar kvar innan det är kört. OBS! Denna pod innehåller information om alkohol och de produkter som nämns presenteras i samarbete med Tryffelsvinet. Åldersgräns 25 år.
--------
34:14
Avsnitt 22: Kan man inte odla ekologiskt i Bordeaux och den spännande historien om champagneglasen
Avsnitt 22 är ett puttrande trivsamt avsnitt fullspäckat med oväntad fakta och rolig kuriosa. Anna gräver i svampangreppens påverkan på ekologiska vinbönder och tar reda på varför världens vanligaste vinsjukdom också är en av de mest fruktade. Linas ämne är betydligt mindre dramatiskt men desto mer gemytligt när hon tar oss på en underhållande exposé i de olika champagneglas som dominerat historien. Stämmer det verkligen att coupen är formad efter Marie-Antoinettes bröst och är vinnörderi en förtäckt materialsport? OBS! Denna pod innehåller information om alkohol och de produkter som nämns presenteras i samarbete med Tryffelsvinet. Åldersgräns 25 år.
--------
38:56
Avsnitt 21: ”Kan det finns kött i vin” och andra snabbisar
Avsnitt 21 kan snarast kategoriseras som ”gott och blandat” – och så mycket gott det är! Här får vi lära oss allt om varför olika vinregioner har olika flaskformar och vilken flaskform som är bäst om du skall ha en picknick på ett berg. Dessutom får vi veta vilken dag man EGENTLIGEN ska fira champagnedagen, om det kan finnas kött i vin och vad det innebär att ha vinfobi. OBS! Denna pod innehåller information om alkohol och de produkter som nämns presenteras i samarbete med Tryffelsvinet. Åldersgräns 25 år.
--------
37:01
Avsnitt 20: Fråga vinmakaren – Lorenzo Scavino från Azelia
I vårt fjärde specialavsnitt träffar vi den förtjusande Lorenzo Scavino från Azelia i Piemonte. I avsnittet berättar Lorenzo om sin familjs fascinerande och inspirerande historia, om hur han är den femte generationens perfektionist och hur de aldrig någonsin har skapat viner efter trender. Dessutom blickar vi framåt och får veta mer om nya visioner och hur Lorenzo kommer att leda Azelia in i framtiden när han tar över efter sin far. Ett riktigt spännande, intressant och lärorikt avsnitt med en av Piemontes dolda juveler. OBS! Denna pod innehåller information om alkohol och de produkter som nämns presenteras i samarbete med Tryffelsvinet. Åldersgräns 25 år.
--------
42:26
Avsnitt 19: Hur påverkar ekfat vinet och allt du inte visste att du ville veta om pinotage
I avsnitt 19 träffar du Tryffelsvinets Anna och Emil som valt varsitt ämne. Anna djupdyker i ekfatens spännande värld och tar reda på hur de påverkar vinet, och lär sig att ekfat kan liknas vid både vitlök och en orkesterdirigent. Emil har nördat ner sig i druvan pinotage och har hittat själva ursprunget till denna något utskällda druvsort. Dessutom får vi veta vad druvan kunde ha hetat istället. OBS! Denna pod innehåller information om alkohol och de produkter som nämns presenteras i samarbete med Tryffelsvinet. Åldersgräns 25 år.
Tryffelsvinets Vinklubb svarar på lyssnarfrågor om vin - ingen fråga är för knasig. Ta chansen att lära dig mer om vinets värld på ett lättsamt och underhållande sätt med hjälp av Tryffelsvinet.