Tryffelsvinets Vinklubb svarar på lyssnarfrågor om vin - ingen fråga är för knasig. Ta chansen att lära dig mer om vinets värld på ett lättsamt och underhålland...
Avsnitt 31: Fråga vinmakaren – Elena Brooks Dandelion Vineyards
I avsnitt 31 har vi långväga gäster från Australien – nämligen ingen mindre än Elena Brooks från Dandelion. I detta fullspäckade avsnitt berättar Elena om hur hon som 12-åring i Bulgarien fick upp intresset för vin och hur hon hamnade på andra sidan världen, hur det fick till när hon blev en av landets mest hyllade och prisbelönta vinmakare och varför hon köper vintankar istället för att åka på semester – bland mycket, mycket annat! OBS! Denna pod innehåller information om alkohol och de produkter som nämns presenteras i samarbete med Tryffelsvinet. Åldersgräns 25 år.
--------
27:10
Avsnitt 30 – Är det sant att alla sydafrikanska viner smakar rök och varför ska vi bry oss om skalkappan?
I avsnitt 30 tar Anna tag i en fråga hon fått i över 20 år: ”Varför smakar alla Sydafrikanska viner rök och bränt gummi?”. Fast besluten att krossa myten ger hon sig ut i en svarsdjungel som innehåller såväl skogsbränder som skitiga vinerier. Lina har nördat ner sig i ämnet ”skalkappor” och reder ut varför det är viktigt vid rödvinmakning – dessutom slår hon äntligen fast vad som är vad av pigeage, remontage och délestage. OBS! Denna pod innehåller information om alkohol och de produkter som nämns presenteras i samarbete med Tryffelsvinet. Åldersgräns 25 år.
--------
30:10
Avsnitt 29: Betong, amforor och äggformade fat – hur cement påverkar vinet
I dagens avsnitt tittar vi närmare på det kanske minst välkända (men historiskt viktigaste) materialet att lagra vin: betong! Vi sätter på oss betongkepsen och går en historisk vandring i lerans underbara värld via amforor till dagens übermoderna betongägg. Vi får också veta när Anna fick en betongrelaterad utskällning senast och berättelsen om när Emil försökte göra sin egen tegelsten. Dessutom tar vi reda på svaret den viktigaste frågan av alla; hur påverkar betonglagring smaken på det färdiga vinet? OBS! Denna pod innehåller information om alkohol och de produkter som nämns presenteras i samarbete med Tryffelsvinet. Åldersgräns 25 år.
--------
33:36
Avsnitt 28: Fråga vinmakaren – Sara Vezza på Josetta Saffirio
I avsnitt 28 slår vi oss ner tillsammans med en av våra mest älskade vinmakare; Sara Vezza på Josetta Saffirio. Hör Sara berätta den fascinerande historien om hur hon tog över gården som den 19-åring som inte kunde se skillnad på ett äppelträd och en vinranka till en av Barolos mest hyllade. Från 1000 flaskor om året till 120.000 har Sara – med miljön och sina medarbetare i fokus – lagt själ och hjärta i den går som henens familj startade för 5 generationer sedan. Här får du höra om drivkraften bakom! OBS! Denna pod innehåller information om alkohol och de produkter som nämns presenteras i samarbete med Tryffelsvinet. Åldersgräns 25 år.
--------
31:15
Avsnitt 27 - Vi bustar hälsomyter om vin; är verkligen sockret den stora boven?
I avsnitt 27 är det nytt år och nya tag, och därför återigen dags för ett av våra populära mytkrossaravsnitt. Denna gång dyker vi djupare i olika hälsopåståenden om vin och tar bland annat reda på om rött vin är nyttigare än vitt vin, om hjärncellerna verkligen dör om man tar ett glas vin och om det verkligen år så mycket socker i vin som många räds. Ett kanonavsnitt helt enkelt!
Tryffelsvinets Vinklubb svarar på lyssnarfrågor om vin - ingen fråga är för knasig. Ta chansen att lära dig mer om vinets värld på ett lättsamt och underhållande sätt med hjälp av Tryffelsvinet.
Lyssna på Fråga Tryffelsvinet - allt du vill veta om vin, Swedish podcast for beginners (Lätt svenska med Oskar) och många andra poddar från världens alla hörn med radio.se-appen